Bij MerlinGroup ben je ondernemer, geen werknemer.

Betrouwbaar vrachtvervoer voor onze bevrachters; dat is wat we doen.

Dus werken we met betrouwbare schippers, mensen die net als de oprichters niet bang zijn om te leren, te ondernemen, in te spelen op veranderende ontwikkelingen en, uiteraard, verknocht zijn aan deze mooie sector: de binnenvaart.

Onze klanten willen ontzorgd worden; ze vragen om comfort en zekerheid.

Dus hebben wij onze organisatie daar op ingericht en werken we met een uniek participatiemodel. MerlinGroup is dan ook geen traditionele reder, maar een participatiemaatschappij.

Wat betekent het MerlinGroup Participatiemodel? 

De schippers van MerlinGroup zijn geen werknemers – het zijn partners. Partners in alle opzichten: operationeel, financieel en met betrekking tot ondernemerschap en klantvriendelijkheid. Wel hebben we de rollen helder verdeeld tussen de ondernemer op kantoor en de ondernemer op het schip. Dat maakt MerlinGroup ongelofelijk sterk en effectief.

Dit Participatiemodel gaat uit van een gelijkwaardige samenwerking tussen bedrijf en compagnons. Elke compagnon is mede-eigenaar van een of meer schepen, afhankelijk van zijn/haar persoonlijke wensen en mogelijkheden. Onze compagnons ondernemen zelf en maken  hun eigen ondernemersbeslissingen – je bent zelf verantwoordelijk voor je bemanning.

Vanuit de Groep ondersteunen wij de compagnons met de uitvoering van hun werkzaamheden: afsluiten van bevrachtingscontracten, juridische zaken, commercie, financiën en  operationeel advies. De oprichter van MerlinGroup, Jan Kleine, vaart zelf ook nog  regelmatig mee: “Alleen achter een bureau zitten, is niets voor mij en door zelf te varen, blijf ik met mijn poten in de modder staan. Zo houdt je voeling met de vloot, het water en de operatie.”

Wil je meer weten? Kom dan eens praten met onze kapitein-eigenaars. MerlinGroup is een transparante zakenpartner voor klanten en compagnons. Hoor uit de eerste hand wat het betekent om compagnon te zijn!

Onze compagnons

Jong en ambitieus?

Jonge schippers hebben vaak de ambitie om veel aan te pakken en door te groeien. Als kapitein die net van school af komt, ben je wel een vakman, maar nog geen ondernemer. MerlinGroup biedt dan het netwerk, de klanten en de middelen om je dromen waar te maken.

We zijn mede-eigenaar, en indien nodig ook (mede)financier van het schip. Het innovatieve MerlinGroup Participatiemodel biedt zowel binnenvaartondernemers  als jonge schippers uitstekende kansen om te groeien op basis van gedeelde expertise, marktkennis en financiële stabiliteit. Samen ondernemen om duurzame groei te realiseren; daar staan wij voor. Geïnteresseerd om partner te worden? Neem vandaag nog contact met ons op.

Contact