Over ons

MerlinGroup is een dienstverlener in de container- en bulkvaart en tevens participatiemaatschappij in de binnenvaart. Het bedrijf is gespecialiseerd in de exploitatie van binnenvaartschepen, het aangaan van effectieve participaties en het investeren in scheepvaartprojecten.

Met een groeiende vloot van negen schepen, voornamelijk container- en drogeladingschepen, opereert MerlinGroup voornamelijk in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland.

Wat MerlinGroup onderscheidt, is een uniek partnerschap tussen het bedrijf en elke kapitein mede-eigenaar. Elk schip in de vloot vertegenwoordigt een gelijkwaardige samenwerking. De operationele partners zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse operaties. MerlinGroup zorgt voor commerciële en financiële ondersteuning en een uitgebreid netwerk. De mensen van worden MerlinGroup gedreven door een passie voor duurzaamheid en innovatie, die is terug te zien in de vlootontwikkeling.

“We groeien gestaag, vooral op basis van ons participatiemodel. Ik kan me goed verplaatsen in de dingen die bij mijn compagnons spelen. Omdat ik grootgebracht ben in een schippersfamilie blijft de praktijk steeds lokken. Daarom vaar ik zelf ook regelmatig op de schepen mee. We zijn geen investeerders en geen bankiers; wij zijn echt partners en dus hebben we een gezamenlijk belang: onze klanten met plezier zo goed mogelijk bedienen.“

Oprichter Jan Kleine

Doordat we met particuliere scheepseigenaren werken, ligt onze vervoerskwaliteit hoog. De betrokkenheid bij het product en het proces is erg groot.

Weten wie er achter MerlinGroup zitten?

Onze mensen