Lewa Theulen

Ik ben Lewa en samen met Jan Kleine exploiteer ik het binnenvaartschip Mi-Mundo.

Ongeveer 10 jaar geleden begon ik bij Jan Kleine in de binnenvaart op de oude Salamanca (86m x 11.45m). Daar ben ik begonnen als leerling-matroos en doorgegroeid tot stuurman met vaarbewijs. Toen zijn onze wegen tijdelijk gescheiden; ik ging naar Chemgas heb en daar veel over de tankervaart geleerd, al was dat uiteindelijk niks voor mij.

Na Chemgas heb ik nog op verschillende containerschepen en drogelading schepen afgelost. Daarna ben ik nog 2 jaar naar Curaçao gegaan waar ik de chartervaart heb gezeten naar onder andere Klein Curaçao – een leerzame en vooral een hele leuke periode.

Toen ik weer terug in Nederland was, heb ik weer contact gekregen met Jelle Uithol van de Feniks. We hebben veel zitten kletsen en grappen. Hij zei: “Weet je, Lewa, jij wilt je eigen binnenvaartschip; neem weer contact op met Jan.” Toentertijd was het misschien niet zo makkelijk om weer contact te zoeken met je ouwe baas, maar zoals u ziet, is alles goed gekomen en zijn we deze uitdaging met z’n tweeën aangegaan, waar ik tot nu toe elke dag nog heel veel energie en uitdaging uit haal.

Ik had dit natuurlijk allemaal niet kunnen doen zonder een stabiele en ontzettend leuke vrouw en onze zoon. Als familie zijn wij dan ook ontzettend trots en blij dat we dit kunnen doen. 

Met vriendelijke groet, Lewa Theulen

M/S Mi-Mundo