Karol Malinowski

Hallo, ik ben Karol Malinowski.

Ik ben mijn  avontuur in de binnenvaart pas vrij laat  begonnen – ik was al 25. Daarvoor werkte ik in de landbouw, waar ik Nederlands leerde en op een gegeven moment de binnenvaart leerde kennen.

Als Poolse jongen van de wal was het de eerste weken op een oude tanker niet simpel, maar ik wist dat dit het werk was dat ik wilde doen. Naast de leuke mensen en collega’s met wie ik kennismaakte en die hun kennis wilden delen, heb ik binnen 5 jaar tijd mijn schipperspapieren gehaald.

In 2021 kwam Jan Kleine met Merlingroup op mijn weg als nieuwe eigenaar van de MCS Tripoli. Langzamerhand leerden we elkaar kennen en na een  jaar kreeg ik van hem het signaal dat hij geloofde dat er meer in mij zat en dat ik mijn binnenvaartkennis nog kon uitbreiden. Hierdoor kwam een jaar later Dream Bigger B.V tot stand en ben ik een compagnon van MerlinGroup geworden, een echte zakelijk partner in de bereddering van MCS Tripoli. Dit was voor mij een mooie nieuwe fase in het ondernemerschap. Wie weet kan ik deze wereld in de toekomst ook aan mijn zoons laten zien.

Vanaf begin heb ik geweldige steun ervaren van mijn vrouw, en moeder van onze 3 zoons, Magdalena. Ik heb haar beloofd dat ik altijd veilig van boord ga en naar Polen kom om ons familieleven daar samen te bouwen.

M/S Tripoli