Jan Kleine

Als grondlegger van MerlinGroup ben ik dankbaar en trots om elke dag te ervaren wat we samen met onze klanten en compagnons hebben bereikt – en bereiken. Wat heeft het bedrijf een mooie transformatie mogen doormaken vanaf 1995!

Destijds begon ik als ‘eenpitter’ op een klein containerscheepje. Nu is MerlinGroup een samenwerkingsverband van betrokken medewerkers en compagnons met een vloot van 9 schepen.

Omdat ieder schip zijn eigen aanspreekpunt en mede-eigenaar heeft, zijn de lijnen kort en helder.

Wat ik belangrijk vind: dat we de vloot blijven vernieuwen en aanpassen aan de wensen van de tijd.

En van onze klanten! Zij vormen nog een reden om dankbaar te zijn: met de meeste van onze klanten werken we al jaren, zelfs decennia samen.

Als bedrijf, als leverancier, als dienstverlener moet je kwaliteit bieden en betrouwbaar zijn. Dat is vanzelfsprekend, maar het zijn slechts woorden als je daar niet elke dag aan werkt. En daar ga ik voor – daar gaan wij voor.

Binnen MerlinGroup ben ik, samen met Aad, het aanspreekpunt voor klanten en leveranciers. Ik ben verantwoordelijk voor de nautische strategie en het operationeel management. Daarnaast ondersteun ik onze compagnons met technisch en operationeel advies; die rol als mentor bevalt me ontzettend goed. Uiteraard begeleiden Aad en ik samen onze nieuwe projecten.

Hoewel ik graag veel tijd besteed aan het werk, vind ik het ook belangrijk om te ontspannen. Samen met mijn vrouw Monique maak ik graag lange toertochten op onze Can-Am Spider. Onze vakanties spenderen we graag in Azië, waar we erg van genieten en nog veel willen ontdekken. Als je een druk leven hebt, zijn rust en verdieping belangrijk. Die vind ik, naast fitness en lezen, in de dagelijkse beoefening van meditatie en yoga. Zo blijft alles mooi in balans!